fbpx

5 lucruri pe care orice iubitor de cafea trebuie să le aibă în bucătărie

5 lucruri pe care orice iubitor de cafea trebuie să le aibă în bucătărie

Cercetările arată că mai mult de jumătate dintre adulții americani și europeni consumă cafea zilnic. Cu toate acestea mulți dintre ei întâmpină dificultăți în a pregăti acasă o cafea de calitate și aleg să frecventeze cafenele și să plătească prețuri exorbitante pentru cafea. Indiferent dacă sunteți pasionat de cafea sau căutați cadoul perfect pentru un prieten iubitor de cafea, tot ce aveți nevoie pentru a face o cafea excelentă sunt câteva ustensile și cunoștințe de bază. Și bineînțeles, o cafea de calitate premium.

Ceainic electric

Apa reprezintă ingredientul principal în prepararea cafelei, așa că este esențial să o folosiți corect. Un ceainic electric încălzește apa mult mai rapid comparativ cu un ceainic tradițional, permițându-vă să savurați cu ușurință băuturi calde sau să obțineți apă fiartă pentru gătit. În plus, un ceainic electric poate fi ajustat în funcție de temperatura dorită, pentru a asigura extragerea optimă a cafelei și a obține o băutură cu gust perfect.

Râșniță electrică

Dacă doriți să savurați o cafea deosebită, investiți într-o râșniță electrică. Râșnițele moderne nu sunt prea costisitoare, deci nu mai este nevoie să vă bazați pe magazine sau cafenele pentru a măcina cafeaua. Este esențial să măcinați boabele de cafea zilnic, deoarece acestea își pierd rapid aroma odată ce intră în contact cu aerul și, odată măcinate, încep să se usuce. Din acest motiv vă recomandăm să păstrați boabele de cafea într-un recipient ermetic și măcinați-le doar când aveți nevoie, pentru a vă bucura de o cafea delicioasă, aromată și proaspătă.

Moka Pot

Cafetierele tradiționale (moka pot) nu sunt doar pentru generațiile părinților și bunicilor noștri. Ele sunt folosite de aproximativ un secol și rămân un element esențial pentru orice iubitor de cafea. Moka pot-ul a fost creat de Alfonso Bialetti și a primit numele de la orașul Mocha din Yemen, oraș faimos pentru boabele sale de cafea. Moka pot-ul vă aduce acasă intensitatea și savoarea unui espresso fără a fi nevoie să cheltuiți bani pe aparat de espresso costisitor. Deși moka pot-ul nu vă va oferi o cafea extrem de tare sau cu o spumă foarte cremoasă, cu siguranță veți avea o intensitate superioară cafelei la filtru sau cu facută cu presa franceză. Aceste cafetiere pot fi găsite și în diverse culori, astfel încât să se potrivească designului bucătăriei dumneavoastră. Acest accesoriu de bucătărie este accesibil ca preț, nu ocupă mult spațiu și prepară o cafea delicioasă. În concluzie, pentru a savura o cafea minunată în confortul propriei case, nu aveți nevoie de echipamente scumpe sau de foarte multe cunoștințe. Un moka pot și puțină îndemânare vă pot ajuta să aveți parte de o băutură delicioasă, fără a fi nevoie să mergeți zilnic în cafenele. Moka pot-ul poate fi și un cadou perfect pentru apropiații pasionați de cafea.

Mixer de spumă pentru lapte și aburitor

Ce poate fi mai plăcut decât un shot de espresso fierbinte cu spumă de lapte densă și pufoasă deasupra? Cu ajutorul unui aburitor și unui mixer de spumă pentru lapte, varietatea de băuturi pe bază de cafea pe care o puteți prepara acasă va crește considerabil. Macchiato, cortado, cappuccino, latte, cafe au lait și cafe con leche sunt unele dintre exemple. Dacă adăugați sirop de ciocolată și puțin lapte spumat veți obține o ciocolată caldă de care copiii se vor îndrăgosti. Când adăugați lapte în cafea, grăsimile conținute de lapte fac băutura mai catifelată și atenuează gustul acid, transformând mixerul de spumă într-un instrument esențial pentru prepararea cafelei acasă. Din acest motiv, vă recomandăm laptele integral sau laptele de ovăz pentru cele mai bune rezultate. Deși mulți oameni preferă mixere portabile pentru spumare, noi le evităm deoarece necesită aburirea separată a laptelui, ceea ce poate duce la arderea sau vărsarea acestuia. Mai degrabă ar trebui să alegeți un aparat de tip countertop care poate simultan să aburească și să spumeze laptele. Asigurați-vă că alegeți un potrivit gusturilor dumneavoastră, astfel încât să puteți prepara cu ușurință varietatea de băuturi pe care le doriți.

Cântar digital

V-ați întrebat vreodată cum reușesc cafenelele de specialitate să vă ofere întotdeauna o cafea aproape perfectă? Un motiv este că acestea cântăresc întotdeauna cafeaua atunci când este măcinată, pregătită și servită pentru a asigura cea mai bună extracție. Nu se poate obține o cafea excelentă doar „la ochi” – toate cafenelele de specialitate utilizează cântare. De aceea este foarte important să aveți la îndemână un cântar digital precis. Acest instrument de bucătărie nu este util doar pentru prepararea cafelei – poate îmbunătăți și prepararea mâncării sau a deseturilor. Majoritatea bucătarilor profesioniști folosesc greutatea în loc de volum atunci când concep o rețetă fiindcă ingredientele au volume diferite – o cană de făină nu va cântări la fel cu o cană de orez. Din acest motiv un cântar digital este indispensabil atât pentru cunoscătorii de cafea, cât și pentru iubitorii de gastronomie.

 

În concluzie, pentru a prepara o cafea excelentă acasă, aveți nevoie de câteva ustensile esențiale: un moka pot pentru espresso, un mixer de spumă pentru lapte și un aburitor, un cântar digital pentru a măsura cantitatea de cafea și o râșniță electrică pentru a măcina boabele proaspete. În plus, un ceainic electric poate fi de ajutor în pregătirea băuturilor calde. Cu aceste ustensile la îndemână și cu puțină experiență, veți putea să vă bucurați de o cafea delicioasă, aromată și proaspătă în confortul propriei case, fără a mai fi nevoie să cheltuiți bani în cafenele scumpe.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *