fbpx

Ce este Cafe con Leche și cum se prepară această băutură?

Ce este Cafe con Leche și cum se prepară această băutură?

Sunteți un iubitor de Cafe con Leche? Această băutură spaniolă rafinată este apreciată în Spania și America Latină, combinând savoarea cafelei amăruie cu laptele cremos și delicios. În Spania, cafeaua puternică este servită de obicei într-un pahar și dulcită generos.

Ce înseamnă cafe con leche?

Cafe con leche (sau „cafea cu lapte” în limba spaniolă) reprezintă o băutură preparată din cafea concentrată sau espresso și lapte spumat. Această băutură își are originea în Spania și se bucură de popularitate în America Latină, având în compoziție părți egale de cafea și lapte. Este similară cu cafeaua cu lapte franceză (café au lait), dar se servește de obicei îndulcită.

Iată ce aveți nevoie pentru a prepara cafea cu lapte: Cafea concentrată sau espresso

Lapte integral

 Zahăr

Deși raportul între cafea și lapte este în general egal, acesta poate varia în funcție de cafenea. Când pregătiți acasă, puteți ajusta proporția în funcție de preferințe.

Cafeaua ideală pentru cafe con leche

Cea mai potrivită cafea pentru cafe con leche? Cafeaua puternică. Cafeaua preparată la Moka Pot (cunoscută și ca Bialetti) reprezintă cea mai bună opțiune pentru intensitatea dorită. Desigur, puteți apela la metoda preferată de preparare a cafelei, dar asigurați-vă că obțineți o cafea puternică. Indiferent de metodă, vă sugerăm să utilizați boabe de cafea prăjită intens – dark roast.

Alegeți lapte integral

Cel mai indicat lapte pentru cafe con leche? Lapte integral. Acesta are o consistență perfectă pentru a se combina cu gustul amar al cafelei. De asemenea, produce cea mai bună spumă atunci când este aburit. Dacă doriți, puteți folosi lapte 2%, gustul va fi în continuare delicios. Pentru a prepara cafe con leche vegan, laptele de ovăz reprezintă cea mai bună opțiune. Acest tip de lapte fără lactoză spumează mai bine decât alte variante de lapte vegan. Deși nu este exact la fel ca laptele de origine animală, este o alternativă agreabilă.

Metoda de spumare a laptelui

Un beneficiu al cafe con leche în comparație cu un latte? Este mai simplu de realizat. Laptele aburit pentru un latte poate fi pretențios, având nevoie de textura „vopsea umedă” pentru a obține microspuma perfectă. În schimb, cafe con leche este o băutură mai relaxată și mai puțin pretențioasă, necesitând doar lapte spumat, fără a avea o textură anume. Spumați laptele folosind un spumator manual, o presă franceză, un tel sau, dacă dispuneți de un aparat de espresso, utilizați bagheta pentru aburire.

Cum să îndulciți cafe con leche

Cafe con leche poate fi îndulcită conform gustului fiecăruia. În Spania, se servește de obicei foarte dulce pentru a echilibra intensitatea cafelei. Iată o regulă generală: 2 lingurițe de zahăr asigură aroma tradițională, cu un gust suficient de dulce care echilibrează amărăciunea cafelei. 1 linguriță de zahăr conferă o dulceață mai delicată și totodată un gust armonios. Simțiți-vă liberi să îndulciți în funcție de preferințele personale! Dacă doriți să utilizați un îndulcitor natural, încercați miere, sirop de arțar sau sirop de agave.

Vezi articolul întreg pe Retail România.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *