fbpx

Ce reprezintă un aeropress și cum preparăm cafeaua cu acesta?

Ce reprezintă un aeropress și cum preparăm cafeaua cu acesta?

Indiferent de vârstă, adolescenți sau adulți, cu toții ne îndrăgostim, mai devreme sau mai târziu, de cafea. Și cum să nu o facem? Este o băutură extraordinară, disponibilă într-o varietate de arome, forme și tipuri. Puteți savura un shot de espresso dacă doriți un aport de cafeină sau un impuls de energie. Puteți bea un Iced Coffee în zilele toride de vară. Puteți savura o băutură fierbinte într-o sâmbătă relaxată, pe care o puteți îmbogăți cu orice, de la vanilie la scorțișoară. Dacă sunteți un pasionat al cafelei și apreciați această băutură în toate formele ei, atunci aparatul AeroPress este ceva ce merită încercat.

 Acest dispozitiv are numeroși adepți în întreaga lume, de la amatori până la experți în domeniul cafelei cu zeci de ani de experiență. Motivul? Este ușor de folosit și prepară o cafea deosebită, fie că este caldă sau rece. AeroPress-ul este o metodă de infuzie totală, asemănătoare cu presa franceză (French Press). Trebuie să umpleți aparatul cu cafea și apă, să le combinați, să lăsați amestecul să se infuzeze pentru un timp, iar apoi să presați cafeaua printr-un filtru de hârtie direct în ceașcă.

AeroPress-ul este un aparat de preparare a cafelei bazat pe un piston care „presează” cafeaua printr-un filtru subțire de hârtie direct în ceașcă. Deși AeroPress-ul permite prepararea doar a unei singure cești de cafea, dimensiunea și durabilitatea sa îl fac foarte apreciat de călători și turiști. În plus, AeroPress-ul oferă o ceașcă perfectă de cafea, plină de aromă și savoare.

Cum să prepari cafeaua cu Aeropress?

 Ingrediente necesare: 18 grame de cafea proaspăt prăjită, cântar, râșniță, AeroPress, filtru de hârtie sau metalic, ustensilă pentru amestecat, ceainic, apă caldă (92C-94C), cronometru.

Pasul 1 – Așezați filtrul de hârtie în suportul de plastic detașabil al aparatului și clătiți-l cu apă caldă. Astfel, veți elimina gustul de hârtie și veți încălzi recipientul în prealabil. Turnați apa încet, astfel încât filtrul de hârtie să o absoarbă.

 Pasul 2 – Asamblați AeroPress -ul prin conectarea părții de plastic ce conține ceașca la restul componentelor. Asigurați-vă că, atunci când asamblați dispozitivul, fiecare piesă este uscată, deoarece umiditatea poate afecta etanșeitatea corectă a aparatului.

Pasul 3 – Măcinați în jur de 18g de cafea și adăugați-o în interiorul dispozitivului. Este recomandat să utilizați mereu cafea proaspăt măcinată. Fiți atenți să nu vărsați cafeaua în canalul în formă de inel de la partea superioară a AeroPress-ului.

Pasul 4 – După ce ați adăugat cafeaua în aparat, turnați aproximativ 200 ml de apă fierbinte. Dacă nu aveți un cântar, puteți umple AeroPress-ul aproape până la margine. Amestecați apoi apa și cafeaua timp de 2 minute și sigilați dispozitivul.

Pasul 5 – Așteptați câteva minute, apoi apăsați până când auziți un sunet de aer eliberat. Este necesară o anumită presiune pentru a împinge apa prin filtrul de hârtie. Aplicați presiunea cu o mână fermă timp de aproximativ 30 de secunde.

 Pasul 6 – Cafeaua este pregătită. Turnați-o într-o ceașcă și bucurați-vă de ea în voie!

Vezi articolul original pe Retail România.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *