fbpx

Ce reprezintă un Café au Lait și cum se prepară acesta?

Ce reprezintă un Café au Lait și cum se prepară acesta?

Care este modalitatea perfectă de a savura o cafea cu lapte cremoasă și fierbinte? Cafeaua cu lapte, în stilul tradițional francez, oferă un echilibru perfect între gustul intens al cafelei și cel bogat al laptelui. Ideală pentru a fi consumată alături de un mic dejun delicios sau în compania unui croissant sau a unei prăjituri, această cafea poate fi ușor preparată acasă, fiind chiar mai simplă de realizat decât un latte.

Café au lait – Ce înseamnă?

Cafeaua cu lapte, denumită „café au lait” în limba franceză, este o băutură obținută dintr-un amestec de cafea puternică și lapte cald sau spumat. Originară din Franța, această băutură conține cantități egale de cafea și lapte. Cu toate că prezintă similitudini cu latte-ul italian tradițional, aceasta folosește cafea puternică în loc de espresso. Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pregăti o ceașcă delicioasă de café au lait:

Cafea puternică

Lapte integral

Cafeaua și laptele sunt folosite în proporții egale, spre deosebire de latte, care conține 2 părți lapte și 1 parte cafea. Adeptii cafelei cu lapte apreciază raportul 1:1, considerându-l mai ușor de savurat și mai puțin îndestulător.

Cea mai potrivită cafea pentru a prepara un cafeé au lait

Care este tipul de cafea ideal pentru a pregăti un cafeé au lait? Cafeaua puternică. O alegere excelentă pentru intensitatea sa este cafeaua preparată într-un Moka Pot (cunoscut și sub denumirea de Bialetti). Desigur, vă puteți folosi de metoda dumneavoastră preferată pentru a pregăti cafeaua, asigurându-vă că obțineți o cafea puternică. Indiferent de tehnică, vă recomandăm să utilizați boabe de cafea prăjite intens (dark roast).

Folosiți lapte integral

Care este cel mai bun lapte pentru a prepara un cafeé au lait? Laptele integral. Bogăția acestuia se potrivește perfect cu gustul amar al cafelei. De asemenea, acesta produce cea mai bună spumă atunci când este spumat. Dacă preferați, puteți opta pentru lapte 2%, care are un gust la fel de bun. Dacă doriți să pregătiți un cafeé au lait vegan, laptele de ovăz reprezintă cea mai bună opțiune. Acest lapte fără lactoză se spumează mai eficient decât oricare alt lapte vegan. Deși nu este exact la fel ca laptele de origine animală, rămâne o alternativă plăcută.

Procesul de spumare a laptelui

Un alt beneficiu al cafeé au lait comparativ cu un latte? Prepararea sa este mult mai simplă. Spumarea laptelui pentru un latte poate fi destul de pretențioasă, necesitând o textură specifică de „vopsea umedă” pentru microspumă în vederea realizării unui latte perfect. În schimb, cafeé au lait este o băutură mai relaxată și mai puțin pretențioasă, având nevoie doar de lapte spumat, fără o textură anume! Pentru a spuma laptele, puteți utiliza un spumator manual, o presă franceză, un tel sau, dacă aveți un aparat de espresso, puteți folosi duza pentru aburire.

Turnați laptele spumat peste cafea și gata, vă puteți bucura de această băutură delicioasă!

Vezi articolul original pe Retail România.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *