fbpx

CUM S-A ÎMBOLNĂVIT ADDA DE BORELIOZĂ. „N-AM LUAT-O PRIN MUȘCĂTURĂ DE CĂPUȘĂ”

CUM S-A ÎMBOLNĂVIT ADDA DE BORELIOZĂ. „N-AM LUAT-O PRIN MUȘCĂTURĂ DE CĂPUȘĂ”

„Acum am mai multă energie, înainte nu puteam să ridic o sticlă de apă. Parcă mi s-a luat ceața de pe ochi. Uneori mai am o oboseală, dar foarte rar și momente în care-mi scade energia. Și foarte rar o amețeală, dar nu se compară cu ce aveam înainte. Sunt lucruri pe care le pot duce, le pot suporta”, spune artista în cadrul unui interviu.

Inițial, medicii au crezut că afecțiunea ei i-a fost transmisă de înțepătura insectelor, boala artistei fiind confundată de către medici chiar și cu simptomele post Covid, dar până la urmă s-a aflat că boala a fost transmisă congenital și s-a început tratamentul imediat.

„E plin de căpușe, mare grijă la parcuri. Căpușele care transmit sunt cele micuțe, care seamănă cu furnicile sau cu păianjenii. E suficient doar să te muște, nu să și rămână în piele, sau să lase urmă de eritem. În câteva luni, poți cădea pe jos. Până depistezi, se agravează, poți paraliza.

Trebuie să înțelegi cum funcționează, cum să fii cu un pas înaintea ei, e foarte deșteaptă, sistemul imunitar nu o depistează, îl sfidează. Există analiza specifică și IGM-ul seric, care se face separat…Dacă e mare, e din această cauză. Sunt multe detalii pe care nimeni nu le spune.

Toți medicii mă întrebau dacă am fost înțepată. Anul trecut am vrut să mă testez, prin primăvară, când aveam primele simptome. După ce am avut Covid, am început să mă simt foarte rău. La doctor mi s-a zis că poate fi post Covid, că poate dura și șase luni vindecarea. Aveam probleme cardiace, tot felul de stăr”, mai spune artista în cadrul interviului acordat pentru playtech.ro.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *