fbpx

Plafonări ale prețurilor RCA la nivelul din 28 februarie 2023. ASF – explicația modificării datei de referință

<strong>Plafonări ale prețurilor RCA la nivelul din 28 februarie 2023. ASF – explicația modificării datei de referință</strong>

Prețurile RCA se vor plafona la nivelul care se aflau in 28 februarie 2023 pentru toate categoriile de vehicule, tarifele fiind în medie mult mai mici dacât cele din luna martie a anului trecut, dată luată în calcul în proiectul anterior de HG, relateaza HotNews.

Pentru autoturismele deținute de persoanele fizice, reprezentand procentul cel mai ridicat din numarul total al vehiculelor, tariful actual este mai mare decât prima medie RCA la nivelul pieței din luna februarie 2023, în timp ce în cazul autoturismelor ai căror asiguranți sunt persoane juridice, tariful de referință RCA actual depășește prima medie RCA la nivelul pieței din luna februarie 2023.

Comisionul pe care brokeri îl pot aplica va fi plafonat la maxim 8% din prima netă RCA, masură ce limitează comisionul de vânzare a polițelor RCA și care se reflectă direct ăn costurile finale ale poliței, mai scrie HotNews.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Plafonarea prețurilor la polițele RCA pe 6 luni după falimentul Euroins vine ca urmare a proiectului elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și a fost pus ăn dezbatere publica de Ministerul de Finanțe. Proiectul propunea plafonarea tarifelor la niveul la care se afla în data de 1 martie 2022, iar ăn cazul în care tarifele le depășeau pe cele din data de 1 martie 2023, firmele RCA erau obligate să aplice cel mai mic tarif, detaliază libertatea.ro.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *